rss feedfacebooktwitter

fiba europe

ΓΥΝΑΙΚΕΣ U18

14 Ιουνίου 2017

ΕΘΑ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ: Μεγάλη συνέντευξη του κόουτς και του υπεύθυνου του τμήματος!

2017-coach-1

ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ

Τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2016-2017, με το Γυναικείο Τμήμα της ΕΘΑ να κλέβει την παράσταση και φέτος, έχοντας τις μεγαλύτερες συνολικά επιτυχίες ως Ακαδημία.
Οι τρεις γυναικείες ομάδες που δραστηριοποιεί η ΕΘΑ, Κ14, Κ16 και Κ18 έφτασαν μέχρι το τέλος σε Παγκύπρια βάση, κατακτώντας ένα Πρωτάθλημα (Κ14), ένα Κύπελλο (Κ18) και παίρνοντας μία δεύτερη θέση (Κ16).

Ο προπονητής των ομάδων, κόουτς Παντελής Σπηλιάς και ο υπεύθυνος του Γυναικείου Τμήματος και Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Γιώργος Κυπριανού, μίλησαν στην ιστοσελίδα του Σωματείου.

Αρχικά, μας μίλησε ο κόουτς Παντελής Σπηλιάς:

1. Κόουτς, τέταρτος χρόνος στην ΕΘΑ, τρίτος συνεχόμενος στο Γυναικείο Τμήμα. Πως νιώθεις;

Αν και δεν περίμενα ότι ξεκινώντας την πρώτη χρονιά με το τμήμα U10 θα είμαι για τέταρτο χρόνο ακόμα εδώ έχοντας όλο το γυναικείο τμήμα, είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος βλέποντας άλλη μια χρονιά να φτάνει στο τέλος της. Θεωρώ ότι κάθε χρονιά κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές τόσο ατομικά όσον αφορά τη βελτίωση των παικτριών όσο και ομαδικά.

2. Τελείωσε ακόμα μια αγωνιστική χρονιά, με τις τρεις ομάδες να έχουν και φέτος επιτυχίες, μάλιστα κάθε χρόνο και καλύτερα.

Τελείωσε μια χρονιά που πιστεύω ότι ήταν η δυσκολότερη από όλες για δύο λόγους. Πρώτο, φέτος ήταν η πρώτη φορά που τα τρία τμήματα ήταν διαφορετικά μεταξύ τους τόσο ως προς τις παίκτριες όσο και προς τις ώρες προπονήσεων σε αντίθεση με πέρυσι που ουσιαστικά τα τρία τμήματα ήταν δύο αφού Κορασίδες και Νεανίδες ήταν κατά 90% ίδιες. Υπήρχαν και φέτος βέβαια κοινές παίκτριες ανάμεσα στις τρεις ομάδες αλλά ο πυρήνας κάθε ομάδας ήταν διαφορετικός. Έτσι έπρεπε να ετοιμάζω κάθε ομάδα διαφορετικά.
Δεύτερο, ο καινούριος τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων U16 και U14 είχε περισσότερα παιχνίδια και ήταν πιο κουραστικός από τις προηγούμενες χρονιές. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε με την επιμονή και την υπομονή των παικτριών, στο τέλος της χρονιάς να ήμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας και τη δουλειά που κάναμε.
Το πιο σημαντικό από όλα γι αυτές τις ηλικίες είναι ότι κάθε χρόνο παρ’ ότι αλλάζουν οι ομάδες λόγω ηλικιών, οι ομάδες μας έχουν μια συνέχεια γιατί βγαίνουν καινούργιες παίκτριες και βελτιώνονται οι παλιές.
Στο U14 για παράδειγμα το σημαντικότερο είναι ότι κορίτσια 1-2 χρόνια μικρότερες ηλικιακά ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους και έκαναν 1-2 βήματα μπροστά από πέρυσι. Αυτό φάνηκε στον πρώτο τελικό όπου έπαιζαν για πρώτη φορά σε τελικό και ήταν αυτές που βοήθησαν να γυρίσουμε το ματς.
Το U16 η οποία ήταν καινούργια ομάδα, πήραν την ομάδα στις πλάτες τους παίκτριες οι οποίες δεν είχαν τέτοιο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια και κράτησαν την ομάδα στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι φτάνοντας στο τελικό.
Το U18 παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα στη χρονιά πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο.

3. Για να υπάρχουν επιτυχίες σε αυτό το επίπεδο, σίγουρα υπάρχει ποιότητα. Για να υπάρχει ποιότητα γίνεται σκληρή δουλειά. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;

Σίγουρα υπάρχει ποιότητα την οποία αν δεν τη συνδυάσεις με τη δουλειά και με τη σωστή νοοτροπία και επαναπαυτείς θα μείνεις στάσιμος και θα βλέπεις τους άλλους να σε προσπερνάνε. Δεν θα σου χαριστεί κανένας. Η δουλειά σου στην προπόνηση είναι ο καθρέφτης σου μέσα στο γήπεδο. Την ποιότητα, τη δουλειά και τη νοοτροπία τη συμπληρώνουν και κάποιοι κανόνες οι οποίοι είναι ίδιοι για όλες από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη. Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες που θέλω να αναφέρω αν όχι ο σημαντικότερος είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ που πρέπει να έχουν απέναντι στις συμπαίκτριες τους, τον ίδιο τους τον εαυτό για τις ώρες που περνάνε στο γήπεδο και να μην είναι αδιάφορες, απέναντι στην ομάδα τους και στον εκάστοτε ΑΝΤΙΠΑΛΟ τους. Πιστεύω ότι όλα αυτά πρέπει να πηγαίνουν πακέτο με έναν αθλητή για να μπορέσει να προοδεύσει και να έχει επιτυχίες και ομαδικά και ατομικά.

4. Τα τελευταία δύο χρόνια, η ΕΘΑ επαναδραστηριοποίησε τις Νεανίδες της και αυτές έφεραν στο Σωματείο δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Κυπέλλων ενώ κανείς δεν τις υπολόγιζε. Πως έγινε αυτό;

Καταρχάς να πούμε ότι πολλές από τις κοπέλες που είναι τα δύο χρόνια Νεανίδες είχαν και επιτυχίες στις Παγκορασίδες πριν έρθω εγώ αλλά και στις Κορασίδες.
Η βάση αυτής της ομάδας όμως με κάποιες προσθαφαιρέσεις ξεκίνησε πριν τρία χρόνια που ήρθα και ήταν Κορασίδες. Τότε έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή γιατί κάποιες από τις παίκτριες που στηριζόταν η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια πήγαν αλλού για διάφορους λόγους και έτσι έπρεπε να βγουν μπροστά κάποιες άλλες που είχαν μικρότερο ρόλο ή καθόλου.
Πιστεύω ότι μια καινούργια ομάδα πρέπει να περάσει κάποια στάδια και κάποιες δοκιμασίες έτσι ώστε να δεθεί, να πιστέψει στον εαυτό της και να ανέβει επίπεδο.
Γι αυτό θεωρώ την πρώτη χρονιά κομβική γιατί είχαμε πολλές δυσκολίες μέσα στην χρονιά γιατί ήμασταν πιο πίσω σε σχέση με άλλες ομάδες, ψαχνόμασταν αρκετά ως ομάδα και δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε στα λεγόμενα μεγάλα ματς κάτι που μας έφερνε απογοήτευση. Βέβαια αυτό μας βοήθησε να αντιδράσουμε σαν ομάδα και να μην τα παρατάμε και στο τέλος ανταμειφθήκαμε αφού περάσαμε στον τελικό με μειονέκτημα έδρας. Εκεί νομίζω άρχισαν οι κοπέλες να πατάνε για τα καλά στα πόδια τους.

Τώρα όσον αφορά τα δύο Κύπελλα στις Νεανίδες, πράγματι και πέρυσι και φέτος, ειδικά η αντίπαλη ομάδα ήταν φαβορί γιατί ήταν πιο πλήρης και πιο έμπειρη λόγω ότι πολλές από τις παίκτριες έχουν συμμετοχή αυτά τα δυο χρόνια και στο Γυναικείο Πρωτάθλημα. Πέρυσι είχαμε πιο πλήρης ομάδα από ότι φέτος. Είχαμε κάποιες κοπέλες πιο έμπειρες που μας βοήθησαν πολύ τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά ακόμα περισσότερο στο ψυχολογικό. Αρχίσαμε τη χρονιά και μέχρι τον τελικό δεν καταφέραμε να τις νικήσουμε παρότι στα ματς πλησιάζαμε αρκετά. Κάτι μας έλειπε. Έτσι μετά τον ημιτελικό αποφάσισα ότι για δύο μήνες περίπου θα προετοιμαζόμασταν αγωνιστικά  γι αυτό το ματς βάζοντας κάποια πράγματα στις προπονήσεις και στους αγώνες που έμεναν μέχρι εκείνο το ματς αλλά και ψυχολογικά. Μέσα από το βίντεο των αγώνων που είχαμε με τη συγκεκριμένη ομάδα προσπάθησα να δω τι έπρεπε να αλλάξουμε πάνω στη τακτική μας, έδειξα στις κοπέλες τα  λάθη και τι έπρεπε να διορθώσουμε, τα κατάλαβαν και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Το κυριότερο νομίζω πως ήταν ότι το ήθελαν πάρα πολύ.

Η φετινή χρονιά για τις Νεανίδες ξεκίνησε πολύ δύσκολα..Η ομάδα αποδυναμώθηκε στη ρακέτα μια θέση που είχαμε πρόβλημα από πέρυσι και έπρεπε οι παίκτριες που έμειναν και ήρθαν να καλύψουν τα ακόμα περισσότερα κενά που δημιουργήθηκαν σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στη θέση αυτή καθώς είχε 3 παίκτριες με 1,90μ και εμάς η ψηλότερη ήταν 1,77μ. Ακόμη είχαμε τόσους τραυματισμούς μαζεμένους όσους δεν είχαμε τρία χρόνια, υπήρχαν προπονήσεις όπου έξω ήταν περισσότερες από αυτές που έκαναν προπόνηση. Ακόμη η ομάδα έπαιζε μέχρι τα Χριστούγεννα ένα ματς κάθε μήνα και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Έτσι πήγε στο ματς της χρονιάς, στα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ζήνωνα, έχοντας ένα ματς σε σαράντα μέρες. Ευτυχώς νικήσαμε με ανατροπή στο τέλος. Από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να μεταφέρω κάποιες παίκτριες αποκλειστικά στις Νεανίδες για να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση κανονικά, αλλά και να χρησιμοποιήσω τους αγώνες Πρωταθλήματος της επόμενης φάσης που θα ξεκινούσαν μετά τα Χριστούγεννα πάλι όπως και πέρυσι για προετοιμασία για το τελικό με τη μόνη διαφορά ότι ήταν σαν να ξεκίναγα πάλι από την αρχή της χρόνιας.

Συμπερασματικά νομίζω ότι αυτά τα κορίτσια στην πορεία αυτή των τριών χρόνων έχουν επιτυχίες γιατί κατάφεραν μέσα από τις δυσκολίες που πέρασαν από  τον πρώτο χρόνο:
Α) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ κάτι που για ‘μένα είναι μπορώ να πω και πιο σημαντικό από το Κύπελλα,
Β) Να μην τα παρατάνε ποτέ,
Γ) όσο πιο πολλές δυσκολίες αντιμετώπιζαν τόσο πιο πολύ προσπαθούσαν να σηκωθούν και να επανέλθουν,
Δ) Να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

5. Πως είναι το κλίμα στις ομάδες;

Το κλίμα στις ομάδες είναι πολύ καλό μεταξύ των παικτριών. Αν δεν υπήρχε καλό κλίμα βέβαια δεν θα κατάφερναν τίποτα ούτε ομαδικά ούτε ατομικά. Το κλίμα  και η συμπεριφορά των παικτριών μιας ομάδας είναι το σημαντικότερο γι αυτήν. Άλλωστε είναι ο πρώτος κανόνας που βάζω στην αρχή κάθε χρονιάς. Πρέπει η μια να βοηθάει την άλλη και να μην υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους κοιτώντας κάθε μια τον εαυτό της, γιατί μόνο τότε θα ευχαριστηθούν αυτό που κάνουν και θα βελτιωθούν και ατομικά και ομαδικά.

6. Πως είναι η σχέση με τη Διοίκηση; Για να υπάρχουν επιτυχίες σημαίνει υπάρχει στήριξη και οργάνωση. Ισχύει αυτό;

Στα τέσσερα χρόνια που είμαι στο Σωματείο και ειδικά στα τρία που είμαι στο Γυναικείο Τμήμα, η Διοίκηση έχει ικανοποιήσει ότι τους έχω ζητήσει. Έχω δίπλα μου τον Έφορο, κ. Κυπριανού ο οποίος ασχολείται με όλα τα εξω-αγωνιστικά θέματα των τμημάτων και έτσι κι εγώ είμαι αφοσιωμένος στα αγωνιστικά. Αν δεν υπήρχε στήριξη και οργάνωση δεν πιστεύω ότι το Γυναικείο Τμήμα θα ήταν στο επίπεδο που είναι τόσα χρόνια και δεν είναι μόνο τα χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα αλλά και πιο πριν από εμένα.

7. Τι θα φέρει η επόμενη μέρα; Ποιο το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στις παίκτριες σου;

Η επόμενη μέρα θα φέρει ξεκούραση επιτέλους, και τα υπόλοιπα θα τα δούμε με τον καιρό. Νομίζω ότι αυτά που ήθελα να τους πω, τους τα είπα το Σαββατοκύριακο στα αποδυτήρια μετά τους αγώνες.

8. Ευχαριστούμε κόουτς. Ένα καταληκτικό σχόλιο;   

Σαν τελευταίο σχόλιο θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους όλα αυτά τα χρόνια και μου δείχνουν εμπιστοσύνη.
Ευχαριστώ. Καλό καλοκαίρι.

Στη συνέχεια, μας μίλησε ο υπεύθυνος του Γυναικείου, Γιώργος Κυπριανού:

1. Κύριε Κυπριανού, κάθε χρόνο και καλύτερα. Πως τα καταφέρνετε;

Αρχικά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς αλλά και σε όλα τα κορίτσια στην ΕΘΑ για την αγάπη τους προς το άθλημα και για το Γυναικείο μας Τμήμα. Τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς αυτούς.
Το έχω πει πολλές φορές ότι οι επιτυχίες βασίζονται στη σωστή οργάνωση, στο σωστό προγραμματισμό και στη μεθοδικότητα στη δουλειά που διακρίνει μια ομάδα. Αυτό για να γίνει πρέπει ο υπεύθυνος της ομάδας, ο κόουτς της ομάδας αλλά και όλοι να νοιάζονται για όλους. Είναι τόσο απλό για κάποιους αλλά και τόσο πολύπλοκο για άλλους να το αντιληφθούν αλλά και να το κάνουν πράξη. Το εγώ σε πολλές περιπτώσεις υπερισχύει. Στο Γυναικείο της ΕΘΑ, αυτό ΔΕΝ υπάρχει, η λέξη οικογένεια είναι συνυφασμένη με το τμήμα και φαίνεται καθαρά ότι αυτός είναι και ο κύριος λόγος της επιτυχίας. Σίγουρα, πάντα υπάρχουν δυσκολίες αλλά στην περίπτωση μας, τα τελευταία χρόνια δώσαμε άμεσες λύσεις όποτε χρειάστηκε και ο χρόνος απέδειξε ότι η πρακτική αυτή είναι η καλύτερη για την ομάδα. Κανείς ΔΕΝ μπορεί να είναι υπεράνω αυτής της φιλοσοφίας.

2. Τόσες επιτυχίες μαζεμένες. Πόσο δύσκολο είναι να υποστηρίζεις τρεις διαφορετικές ομάδες;  

Δύσκολο είναι να τρέχεις και να δίνεις υποστήριξη ακόμα και σε μία μόνο ομάδα, αν αυτό το κάνεις στο βαθμό που πρέπει. Πόσο μάλλον σε τρεις, με δύο αγώνες κάθε Σάββατο και ένα αγώνα κάθε Κυριακή. Για κάποιους ανθρωπίνως αδύνατο.
Οι επιτυχίες για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός. Κάνουμε καλή δουλειά, βγάζουμε παίκτριες και έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες. Αγωνιζόμαστε και τα δίνουμε όλα για την ομάδα, αυτό είμαστε. Τώρα, αν είμαστε κοντά κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και τίτλους, καλώς.

Η δουλειά που κρύβεται πίσω από τη σωστή λειτουργία των ομάδων και κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί, είναι τεράστια. Επτά μέρες τη βδομάδα, από το πρωΐ μέχρι το βράδυ, έχουμε το νου μας στις ομάδες και τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα. Ένα από τα βασικά κλειδιά της επιτυχίας είναι και το ότι ο προπονητής στο Γυναικείο Τμήμα δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά με το αγωνιστικό κομμάτι.

3. Τελείωσε και η αγωνιστική χρονιά 2016-2017. Τι κρατάτε από αυτή; Ποια η συνέχεια; 

Σημαντικό για μας είναι το καλό κλίμα στις ομάδες και η άριστη σχέση μεταξύ των παικτριών. Σημασία έχει να βλέπεις όλο το Τμήμα να έρχεται στην τελική εκδήλωση της Ακαδημίας γιατί νοιάζεται πραγματικά και να αναγνωρίζει τη δουλειά του προπονητή αλλά και του Τμήματος γενικά.
Σημαντικό είναι να βλέπεις την ατομική πρόοδο παικτριών χρόνο με το χρόνο μέσα από τις θυσίες που κάνουν καθημερινά στις προπονήσεις.
Σημαντικό είναι να βάζεις στόχους και να τους διεκδικείς και κάποιους πιθανότατα να τους υλοποιείς. Σημαντικό είναι αν καταφέρεις να υπερβάλεις σε κάποιες περιπτώσεις εαυτόν και να πετύχεις κάτι που φάνταζε στη θεωρία αδύνατο.
Όλα αυτά είναι σημαντικά και όλα τα έχουμε επιτύχει στην ΕΘΑ. Γι αυτό είμαστε περήφανοι για ΟΛΑ τα κορίτσια.    
Η συνέχεια πώς να φαντάζεστε να είναι; Μια από τα ίδια λέω εγώ. Η προσπάθεια και τη νέα χρονιά θα κινηθεί στο ίδιο μοντέλο και η ΕΘΑ θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική. Δεν μπορούμε άλλωστε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

4. Με τον προπονητή τι γίνεται; Παραμένει ο κόουτς Παντελής Σπηλιάς;

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, στην πρόσφατη εκδήλωση της Ακαδημίας τον χαρακτήρισε ως τον προπονητή των επιτυχιών.   
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο κόουτς συνεχίζει στην ΕΘΑ και τη νέα χρονιά. Ο κόουτς νοιάζεται γι αυτό που κάνει, έχει γίνει ένα με την ομάδα και τα κορίτσια και αφιερώνει πολλές ώρες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.
Συνεχίζει όμως, έχοντας την ευθύνη στις δύο από τις τρεις ομάδες, τις Κορασίδες (Κ16) και τις Νεανίδες (Κ18).
Καταλαβαίνετε ότι πραγματικά είναι ανθρωπίνως αδύνατο και πολύ κουραστικό να τρέχεις τρεις ομάδες, γι αυτό υπήρξε κοινή απόφαση και θα αναζητήσουμε προπονητή που θα αναλάβει τις Παγκορασίδες (Κ14). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε την ανάλογη σημασία στην ομάδα. Άλλωστε αυτή η ομάδα είναι μακράν η πιο πετυχημένη της Ακαδημίας με τέσσερεις κατακτήσεις Πρωταθλημάτων και πέντε συμμετοχές σε τελικούς τα τελευταία έξι χρόνια.

5. Αλλάζει κάτι τη νέα χρονιά; Υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία Γυναικείας ομάδας;  

Όταν λειτουργείς αποδεδειγμένα ένα τόσο πετυχημένο μοντέλο τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να αλλάξεις και πολλά. Ίσως να βάλουμε μία δύο ουσιαστικές πινελιές εκεί που χρειάζεται και πιστεύουμε ότι θέλουμε βελτίωση.
Υπήρξαν κάποιες σκέψεις για δημιουργία Γυμαικείας ομάδας αλλά δεν προχώρησαν. Δεν είναι εύκολο και δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή. Θα ευνοούσαμε μια τέτοια ιδέα σε περίπτωση που θα μπορούσαμε με σιγουριά να κάνουμε σωστή δουλειά σε όλους τους τομείς. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε κομπάρσοι. Με αυτό εννοώ να έχουμε ομάδα απλά για να έχουμε.
Κάτι ευχάριστο για τη νέα χρονιά και ειδικά για τις Νεάνιδες μας, είναι η συμφωνία για φιλοξενία στην Κύπρο, στις αρχές Νοεμβρίου Γερμανικής ομάδας Γυναικών για δύο ιδιαίτερα φιλικά παιχνίδια. Αυτό θα είναι μεγάλη τιμή για την ΕΘΑ και πολύ καλή εμπειρία για τα μεγαλύτερα κορίτσια. Αυτό είναι πλέον επίσημο και θα γίνει πραγματικότητα.

6. Ευχαριστούμε κ. Κυπριανού. Ένα μήνυμα για τα κορίτσια και τους γονείς τους;

Το μήνυμα μου στα κορίτσια είναι να παραμείνουν κοντά στο μπάσκετ, κοντά στον αθλητισμό γιατί αυτό μόνο καλά μπορεί να δώσει. Η προπόνηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για ατομική και ομαδική βελτίωση και πολλά κορίτσια θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Θα πρέπει να βρουν τη μαγική φόρμουλα μαθήματα-προπόνηση για να συνεχίσουν να είναι καλές μαθήτριες αλλά και από την άλλη να βρίσκονται κοντά στον αθλητισμό που είναι υγεία.
Στο μπάσκετ όπως και σε όλα τα αθλήματα, υπάρχουν τόσο χαρές όσο και λύπες. Αυτό συμβαίνει και στη ζωή. Για να είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος θα πρέπει να τα ζεις και τα δύο. Υπομονή λοιπόν και επιμονή και προσπάθεια.

Πολλά μπράβο στους γονείς για τις θυσίες που κάνουν, για τις απογευματινές κούρσες και τις προσωπικές θυσίες. Να τους θυμίσω ότι τα ίδια κάνω κι εγώ εδώ και χρόνια. Κάποια ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό λόγω και της ιδιότητας μου ως υπεύθυνος στο τμήμα. Αυτό όμως να θυμίσω ότι το κάνουμε για τα παιδιά μας και το κάνουμε με πολλή αγάπη, γι αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Τους γονείς τους θέλουμε δίπλα μας. Η υποστήριξη τους είναι σημαντική. Για τα αγωνιστικά όμως... μόνο ο κόουτς!

Καλή συνέχεια... Καλό καλοκαίρι... Είναι καιρός για ξεκούραση για κάποιους... για εμάς ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U18 2016-2017

Α' ΦΑΣΗ - Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΕΘΑ ΕΓΚΩΜΗΣ
ΑΠΟΕΛ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ
YOUTH STARS
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΡΟΥ
ΕΝΑΔ

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Προημιτελικά (22/12/16)
ΖΗΝΩΝΑΣ - ΕΘΑ (52-53) yes


Ημιτελικά
Α.Ο.ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ - ΕΘΑ (33-56) yes


ΤΕΛΙΚΟΣ
ΕΝΑΔ - ΕΘΑ (43-47) yes

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1η Αγωνιστική (7/1/17)
ΕΘΑ - ΖΗΝΩΝΑΣ (47-41) yes


2η Αγωνιστική (14/1/17)
ΕΘΑ - Α.Ο.ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ (58-47) yes


3η Αγωνιστική (21/1/17)
ΑΠΟΠ - ΕΘΑ (58-41)


4η Αγωνιστική (28/1/17)
ΕΘΑ - ΕΝΑΔ (29-50)


5η Αγωνιστική (4/2/17)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΘΑ (39-52) yes


6η Αγωνιστική (11/2/17)
Α.Ο.ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ - ΕΘΑ (34-68) yes


7η Αγωνιστική (22/2/17)
ΕΘΑ - ΑΠΟΠ (51-45) yes


8η Αγωνιστική (4/3/17)
ΕΝΑΔ - ΕΘΑ (48-38)


9η Αγωνιστική (11/3/17)
ΕΘΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (47-38) yes


10η Αγωνιστική (18/3/17)
ΖΗΝΩΝΑΣ - ΕΘΑ (60-46)


Ημιτελική Φάση - 1ος Αγώνας (8/4/17)
ΑΠΟΠ - ΕΘΑ (52-36)


Ημιτελική Φάση - 2ος Αγώνας (12/4/17)
ΕΘΑ - ΑΠΟΠ (43-45)

ΑΓΩΝΕΣ Α' ΦΑΣΗΣ (8-2)

1η Αγωνιστική (8/10/16)

ΕΘΑ - YOUTH STARS (65-26) yes


2η Αγωνιστική (15/10/16)

ΕΝΑΔ - ΕΘΑ (72-41)


3η Αγωνιστική (22/10/16)

ΕΘΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΡΟΥ (20-0) yes


4η Αγωνιστική (29/10/16)

ΕΘΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ (20-0) yes


5η Αγωνιστική (5/11/16)

ΑΠΟΕΛ - ΕΘΑ (35-62) yes


6η Αγωνιστική (12/11/16)

ΕΘΑ - ΕΝΑΔ (27-56)


7η Αγωνιστική (19/11/16)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΡΟΥ - ΕΘΑ (0-20) yes


8η Αγωνιστική (3/12/16)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΕΘΑ (0-20) yes


9η Αγωνιστική (10/12/16)

ΕΘΑ - ΑΠΟΕΛ (55-30) yes


10η Αγωνιστική (17/12/16)

YOUTH STARS - ΕΘΑ (40-53) yes

top